Tema „Pankė“ arba kaip aš pasiilgau laikų, kai nebuvo GK

Sveiki! 😊

Kai rašiau šį įrašą buvo likę kiek daugiau nei 3 valandos iki žaidimo „Rėmeliai“ pabaigos. Nuoširdžiai tikėjau, kad jau šiandien GK galėsim pasižvalgyti po įrėmintų meno kūrinių parodą, bet ne.. To dar teks palaukti. Matyt, žaidimo komanda nenori iš eilės dėti dviejų temų, susijusių su žaidimais. Na, bent jau man tai visiškai jokio skirtumo. Tema kaip tema 😄 Bet žaidimo komandai skirtumas turbūt yra.

Kaip bebūtų, šiandien nelikom be temos, tačiau berašydama susimąsčiau, kas būtų, jei taip netyčia užsukę ryte ar 1:00 Lietuvos laiku į grožio konkursą pamatytumėm tuščią temos langelį 😂. Na, turbūt tas bent trumpam įneštų šurmulio ir gyvasties į žaidimą, o taip tai kaip kokie robotai vykdom žaidimo komandos pageidavimus deriniams 😅 Iš tikrųjų, tai pasiilgau senesnės versijos, kai nebuvo GK. Bent jau aš tais „senais gerais laikais“ kiekvieno derinio kūrimui skirdavau kur kas daugiau dėmesio ir laiko. Kiekvienas derinys būdavo taip „išdirbtas“, kad vėliau net gaila būdavo jį keisti nauju, todėl ir prastovėdavo lėlė su tuo pačiu deriniu mažiausiai kelias dienas.  O dabar.. visiškai priešingas atvejis. Labai dažnai derinys visiškai nepatinka, bet net nesinori ieškoti kito varianto, todėl mintyse nuskamba „Sueis, vis tiek rytoj reikės naujo derinio“. Aišku, GK turi ir pliusų, ne vien blogą pusę, tačiau dabar neišsiplėsiu, o apie tai parašysiu kada nors kitą kartą 😊 Ir taip net neplanavau apie tai šiandien rašyti, tačiau po minties, kas būtų, jei nebūtų temos, pastraipa pasirašė vos ne savaime. Kartais būna visiškas rašymo blokas, bet kartais pasitaiko ir taip 😄

 
Grįžkim prie šios dienos, kurią visgi turim. Šiandien žaidimo komanda siūlo susipažinti su dar viena subkultūra - pankais. 

Pankų subkultūrą pradėjo formuotis JAV apie 1970 m. Pankai siekė maištauti prieš nusistovėjusias visuomenės normas, jiems rūpėjo individo teisė į laisvę, todėl troško mažiau apriboto gyvenimo būdo. Visa tai galima įžvelgti ir pankų aprangoje, kurioje galiojo vienintelė taisyklė- taisyklių nėra. 

Pankai dažniausiai dėvi siaurus džinsus, marškinėlius su iššaukiančiom aplikacijom, odinius švarkus ar striukes (dekoruotus grupių logotipais ir ženkliukais), sportbačius, riedlentininkų ar kareiviškus batus. Merginos pankės įprastai dėvi tinklines kojines. Jos įprastai derinamos prie kitų aprangos detalių, puoštų spygliais ar kniedėmis. Kalbant apie makiažą galima būtų išskirti tai, kad tiek pankai, tiek pankės dažnai naudojo daug juodų akių kontūrų. Merginos savo apranga siekė atrodyti kuo vyriškiau, tačiau taip pat norėjo išlaikyti ir savo moteriškumą. Dėl šios priežasties kilo nauja aprangos idėja: „Baleto tutu“ derinys su dideliais masyviais batais. „Punk“ mada yra neabejotinai viena ryškiausių mados tendencijų, todėl daugelį šio stiliaus akcentų galima išvysti ir šiomis dienomis. 

Tai tiek trumpai apie pankų subkultūrą bei jų madą bei apskritai apie šios dienos temą 😊

Ačiū, kad užpildėte apklausą dėl šio blog'o. Radau tikrai gan įdomių pastebėjimų, tačiau užpildžiusiųjų labai nedaug. Todėl dar kartą kviečiu tai padaryti apklausoje. Jūsų pastabos padės man suprasti šio blog'o stipriąsias ir silpnąsias puses ir pasistengti jas išlaikyti arba ištaisyti 😊

 
APKLAUSA


 

Komentarai

  1. ech, pasiilgau ir aš prieš atnaujinimą visko :(

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tai jau tikrai, kai GK nebuvo, matydavau daug daugiau iki galo išpuoselėtų derinukų :/ žinoma ir pati labiau pasistengdavau, nes nebūdavo to skubėjimo išnaudoti bilietėlių, kad veltui jie nenueitu, nes kaip ne kaip, statistikų kėlimui jie reikalingi, kad nerinktume arenoje sm dulkių :D būna užmetu ką pagal temą su mintim jog laisvesnio laiko kai bus kažką sugalvosiu, o po to, aj eina pakankamai normaliai, dzin paliksiu, kam čia tą laiką gaišti jei vistiek greit perrengti reikės :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai pritariu dėl visko, ką pasakei apie GK. Tik jam atsiradus man labai patiko visa idėja, kad turime galimybę vertinti kitų panelių derinius. Anksčiau truputį net nelogiška buvo, kad mados žaidime mados neturi jokios reikšmės. ,,Uždarbį" lėmė statistikos, o apranga tik dėl įdomumo. Pirmiausia atrodė, kad GK suteiks galimybę pasireikšti visų panelių kūrybai ir už tai gauti kažką, bet panašu, kad ne. Dabar toks vaizdas turi apsirengti visiškai vidutiniškai, aiškiai ,,į temą", nes tikrai visos teisėjaudamos nenagrinėjame užslėptų panelių derinių reikšmių. Bet tada aišku turi būti ir ne per daug vidutiniškai: seniai pastebėjau, kad norint geresnius šansus turėti, reikia visada kažkokį ,,wow" efektą išspausti: prigrūst krūvą detalių, aksesuarų, sijonų vienas ant kito, blizgučių. Tiesiog, kad tavo derinys pirmas kristų teisėjai į akį. Ir dar vienas pastebėjimas. Kažkada atsimenu buvo karnavalo tema ir man užėjo įkvėpimas sukurti tokį tamsų, gotiškai steampunk'išką derinį. Ne pagal temą žodžiu. Ir kaip aš keistai pasijutau! Atrodo nedrąsu buvo su tuo savo deriniu ne tik GK dalyvaut, bet šiaip sau taip aprėdytą lėlę palikt. Tada ir susimąsčiau, kaip pasiilgau laikų kai kiekviena rengdavosi kada nori, kaip nori. Ir savitumas labiau atsiskleisdavo, nes niekas neversdavo tavęs į aiškią temą įsispraust, ir deriniai, kaip sakei, labiau išbaigti būdavo. Tai tiek. Whew... Ilgas komentaras gavos:)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Tema „Zodiako ženklai“ arba senų derinių panaudojimas

Tema „Pop menas“

Tema „Raudonasis kilimas“